Yük Taşımak Için Gerekli Belgeler

Yük Taşımak için Gerekli Belgeler - Payam Lojistik

Yük taşımak için gerekli belgeler çoğunlukla lojistik firmaları tarafından ihtiyaç duyulan resmi evraklardır.

Güvenilir marka anlayışını desteklemek için gereken bu belgeler bazı markalar tarafından alınırken bazıları tarafından dikkate alınmaz. Ancak firmaların ticari faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu belgeleri almaları gerekir.

Yük taşıma belgeleri lojistikle ilgilenen her firmada gerekmektedir. Bu belgeleri veren firmalar ise sayılı bir halde piyasada bulunmaktadır. Sahte belge ve dolandırıcılık ihtimallerine karşı firmaların hizmet alacağı noktaları iyi seçmesi gerekmektedir. Her taşımacılık için özel belge türleri gerekmektedir. Bu türlerin ilgili kişiler ile eşleşmesi halinde alınan hizmet kalitesi artmaktadır.

Yük Taşımak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yük taşımak için gerekli belgeler sanıldığı kadar çok zor sınavlardan geçerek alınan belgeler değildir. Fakat yine de bu belgeleri alacak bireyler, yeterli olmadığı takdirde belgelere sahip olamaz. Yük taşıma ve sürücü yeterlilik belgeleri belirli yasalar çerçevesinde düzenlenmiştir.

Lojistik için ayırdığınız bütçenizin doğru kullanılmasını önemser ve ödediğiniz paraya değer bir hizmet almak istersiniz. Bu doğrultuda müşteri olarak gereken bütün yasal süreçleri bilmeseniz bile aldığınız hizmetin kalitesini yorumlayabilirsiniz.

Özel yük taşıma belgesi, yük taşıma için gereken güven ve hız gibi bütün gerekenleri sağlayan bir firmadan hizmet alma seçeneğiniz oldukça mantıklıdır. Sizlerde fikir oluşturması açısından en bilinen yük taşıma belgelerine göz atalım. Yük taşımak için başlıca gerekli olan:

  • K yetki belgesi
  • SRC belge çeşitleri
  • Psikoteknik raporu gibi genel belgeler taşımacılık faaliyetlerimizde yollarda aktif olarak rol alan ekip arkadaşlarımızda bulunmaktadır.

Yük taşımak için gerekli belgeler lojistik firmalarında bulunmalı ve düzenli periyodlar ile güncellenmelidir.

Sürücülerin Yetki Belgeleri

Sürücü yetki belgeleri yola çıkmadan önce sürücülerin bu işe uygunluğunu tasdik eden evraklardır. Yapılan testler ve alınan eğitimler doğrultusunda alınan bu belgeler sürücü adaylarının meslekte yer edinebilmesi için gereklidir. Lojistik sektöründe taşınan her mala ve gidilen lokasyona özel belgeler değişmektedir. Değişkenlik gösteren bu belgeler her lojistik işleminde yeniden alınmaz. Günlük olarak çıkarılması istenmeyen bu belgelerin geçerlilikleri belirli süreler aralığındadır.

Kanunlara uygun gereken eğitim kurum ve kuruluşlarından alınan sürücülerin yetki belgelerinin güncel ve tam olması firmalarda kalite standartlarını yukarı çeken faktörlerdendir. Yurt içi ve yurt dışı ticari yük taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken SRC belgesi en çok bilinen ve gerekliliği fazla olan belgedir.

  • Ulusal taşımacılık için gerekli olan SRC 4 belgesi,
  • Uluslararası taşımacılık ve aynı zamanda yurt içi taşımacılığa da izin veren SRC 3 belgeleri yük taşıma alanında görev alan

bütün ekip arkadaşlarımızda mevcuttur.

Sürücü yetki belgeleri lojistik sektörünün tamamlayıcı parçalarıdır. Bu parçalar sadece formalite olarak bulundurulmamalıdır. Güvenli bir sürüşün garantisini belgeler elbette vermemektedir fakat gereken önlem ve eğitimler kaza olasılıklarını azaltmaktadır. Güvenli bir yolculuk için aldığınız uyku, taktığınız emniyet kemeri ve en önemlisi uyduğunuz trafik kuralları tüm belgelerin önünde tutabileceğimiz önlemlerdendir.