Ev Taşırken En Sık Karşılaşılan Sorunlar

Ev Taşırken En Sık Karşılaşılan Sorunlar - Payam Lojistik

Ev taşırken en sık karşılaşılan sorunlar, ev taşıma süreçlerinde herkesin başına gelebilecek benzer sıkıntılardır.

Bunlara karşı panik yapmamanın sırrı ise plan yapmak. Peki ev taşırken nelere dikkat etmeli? Ev taşırken oluşacak muhtemel sorunlar nelerdir? Taşınma stresinizi azaltacak tüyolar sizlerle. Mini ev taşıma rehberi niteliğindeki bu içerik ev taşırken oluşunuzu bir miktarda olsa rahatlatacak.

Ev taşıma sürecinizde karşınıza çıkacak olası problemleri önceden bilmek işinizi kolaylaştırır. Bunun içinse kısa, öz bir ev taşıma rehberi sizlere bildiklerinizi tekrar hatırlatır. Payam Lojistik olarak eşlik ettiğimiz ev taşıma işlemlerinizden önce, ev taşırken işinizi kolaylaştıracak ip uçlarını derledik.

Planlama Eksikliği

Plan, yoğun geçen günlük hayatımızda olmazsa olmazlarımızdandır. Elimizin altındaki ajandalar, hatırlatıcı notlar ve çok daha fazlası bizlere eşlik eder. Ev taşımada sık yapılan hatalardaysa bu sürecin plansız tamamlanabileceğini düşünmektir. Oysaki basit bir ev taşıma planı stresinizi azaltarak kolayca süreci tamamlamanızı sağlar. Planlama eksikliği olmadan ev taşımak için yapabileceklerinizden bazıları:

  • Taşınma sürecini dört başlığa bölebilirsiniz. Bunlar; taşınılacak evin eksiklerini belirleme, mevcut evin toplanması, nakliye bulunması, ev yerleşimi olabilir.
  • Planlama için telefonunuzun alarmından destek alabilirsiniz.
  • Ev taşıma için ayrı bir defter veya telefonunuzda not açmak aklınıza gelenleri unutmadan not almanızı sağlar.
  • Plan eksikliği olmaması için günün sakin bir saatinde ev taşıma planı yapabilirsiniz.
  • Yapılacaklar listesi oluşturarak evin farklı noktalarına asabilirsiniz.

Evden eve taşınma ve nakliyat sürecinde unutulması muhtemel noktaların sayısı fazladır. Gözden kaçmaması için planlama eksikliğine izin vermemelisiniz.

Eşyaların Hasar Görmesi

Evinizi taşırken her şeyle ilgilenmek istersiniz. Unutulanlar, kolilerin üstüne kırılacak yazılması, nakliye aracı ve dahası… Bireysel olarak yönettiğiniz taşınma süreçlerindeyse bu pek mümkün değildir. Sizlere destek olacak yakınlarınız haricinde nakliye firmasının da önemi büyüktür. Ev taşırken en sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alan eşyaların hasar görmemesi için de alınacak ekstra önlemler içinizi rahatlatır. Peki bu önlemler nedir?

  • Kırılacak, ezilmemesi gereken tüm eşyalar ayrıca kolilenmelidir.
  • Eşyalarınızı kolilerken korunaklı ambalajlardan yardım alınmalıdır.
  • Eşyalarınızı koyacağınız koli kalın, mümkünse eşyaların boyutuna tam uymalıdır.
  • Nakliye ekibi eşyalarınıza uygun araç seçmelidir.
  • Nakliye aracı yüklenirken kontrol etmek olası hasarları engeller.

Tüm bunlara ek olarak eşyaların hasar görmesi hususunda taşıyıcı ekibin özeni çok önemlidir. Sonrasında oluşacak hasarların tespiti ve zararın giderilmesi de sağlanması gereken hizmetlerdendir.

Eksik Ürün

Ev taşırken en sık karşılaşılan sorunlar arasında daha çok kırılma, kaybolma ve yenilenme durumları söz konusu olabilir. Ne kadar dikkatli davransanız da gözden kaçmalar mümkündür. Eksik ürün problemi yaşamamak için şunlara dikkat edebilirsiniz:

  • Koliler için öncelik belirleyici renk seçimi yapabilirsiniz.
  • Kolilerinizin üzerine herkesin göreceği büyüklükte uyarılar yazın.
  • Nakliye aracı yüklenirken yakın çevrenizden bir kişiyi kontrol amaçlı görevlendirin.
  • Evinizi bütün olarak değil bölüm bölüm toplayın. Her odadan çıkan eşyaları aynı odaya koyarak yerleştirmeyi daha kolay yapabilirsiniz.

Anılarınızın sizinle birlikte yer değiştirdiği bu süreçte eksik ürün, kırılan hatıralar canınızı sıkabilir. Adım adım taşınma planınıza sadık kalın.

Kaza ve Yaralanmalar

Mobilyalar, beyaz eşya ve özel tasarım eşyalarınızın ağırlığı fazla olabilir. Bunun yanında kesici aletlerin doğru paketlenmemesi de kaza ve yaralanmalara sebep verir. Ev taşırken en sık karşılaşılan durumların başında gelen bu durum için ekstra önlemler alınmalıdır.

Ağır eşyaların destekli ve doğru şekilde kaldırılması, gerekirse yük asansörü kullanılması önemlidir. Diğer zarar veren eşyalarınsa bir arada tutulması, özenle kolilenmesi ve gözetim altında tutulması tavsiyeler arasındadır.

Zaman Sorunu

Doğru planlamanın ilk adımı zamanların belirlenmesidir. Hesaplanan zamanlamaya uyulmadığında tüm taşıma süreci aksar. Bunun için nakliye firmasının zamanında gelmesi başlıca kuraldır. Pratik bir şekilde hızlı araç yükleme ve boşaltma da zaman sorununu ortadan kaldırır.

Destek aldığınız firmanın iş takviminin aksamaması, sizlerin günlük hayatınıza erkenden dönmeniz için zaman önemlidir. Karşılıklı olarak teyitleşilen zamanlara uyulmalıdır.

Ev taşırken en sık karşılaşılan sorunlara dair çözüm önerileri basit ama etkilidir. İş ortağı olarak tercih edeceğiniz Payam Lojistik’le beraber gerçekleştireceğiniz ev taşıma süreci de yüzünüzü gülümsetecektir.