Kolay Taşınmak İsteyenler Için Eşya Paketleme Önerileri

Kolay Taşınmak İsteyenler için Eşya Paketleme Önerileri

Evinizi taşımak istiyorsanız, taşınmak için eşya paketleme önerileri ile bu zorlu süreci daha kolay atlatabilirsiniz.

Kolay Taşınmak İsteyenler için Eşya Paketleme Önerileri

Evinizi taşımak istiyorsanız, taşınmak için eşya paketleme önerileri ile bu zorlu süreci daha kolay atlatabilirsiniz. İçeriğimizde bununla ilgili tüm detayları anlattık!

Taşınmak, özellikle başka bir şehre yerleşmek bazen çok zorludur. Eşyalarınız çoksa, bu süreci daha güç hale getirir. Doğru bir paketlemeyle siz de işi biraz daha kolaylaştırabilirsiniz. Eşya paketleme önerileri sayesinde rahat bir nefes alabilirsiniz. Yazımızı okuyarak bu önerileri uygulayabilirsiniz.

İçeriğe tam anlamıyla başlamadan önce ilk önerimizi verelim. Mümkün olduğunca kullanmadığınız eşyalarınızdan kurtulmalısınız. Bunları, bir derneğe, vakfa veya belediyeye bağışlayabilirsiniz. İsterseniz, ikinci el ürünlerin satıldığı yerlere koyarak para karşılığı satabilirsiniz. Hem ek kazanç alabilir hem de eşya sayınızı azaltabilirsiniz. Bu bilgiden sonra içeriğimize başlayabiliriz.

Mobilyaların Paketlenmesi

Taşınmak için eşya paketleme önerileri arasında öncelik mobilyalara aittir. Mobilyalarınızın güvenli şekilde taşınması için öncelikle aşağıdaki malzemeleri almanızı tavsiye ediyoruz:

  • Örtüler
  • Mühürlenen torbalar
  • Balon naylon
  • Koli
  • Strafor
  • Plastik kaplamalar

Yukarıdakileri aldıktan sonra ilk olarak koltuk ve yatakları örtmeye zaman ayırın. Dışarısının pisliğini yeni evinize taşımamanız için bu önemlidir. Şifonyerlerinizin içine küçük eşyaları yerleştirin ve üzerini örtün. Taşınırken daha fazla alan kaplamamış olursunuz. Mümkünse çekmeceleri çıkartarak ağırlığını düşürebilirsiniz.

Yapmanız gerekenler arasında mobilyaları tamir etmek de olabilir. Ayağı sallanan bir masa, taşınma işlemi sırasında sıkıntı yaratabilir. Demonte olan eşyaları ayırmanız, işinizi kolaylaştırır. Gardırop, büyük sehpa gibi ürünleri ayırın. Çıkan çivi ve vidaları, ağzını mühürleyebileceğiniz torbaya yerleştirebilirsiniz. Yeni evinize taşındığınız zaman bu eşyaları birleştirebilirsiniz.

Taşınmadan önce mobilyaları yerleştirmek için plan yapmalısınız. Örneğin; demonte ürünlerden ortaya çıkan tahta parçalarını kolileyin. Diğer kutularda bulunan eşyalarla birlikte nakliye aracının arka kısmına yerleştirebilirsiniz. Kutularla yapılan duvara, kare veya dikdörtgen şeklinde mobilyalarınızı konumlandırın.

Kırılacak Eşyaların Paketlenmesi

Mutfağınızda kullandığınız tabaklar, bardaklar ve daha fazla kırılabilecek eşyalara taşınırken dikkat etmelisiniz. Doğru paketleme yapmadığınız zaman istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Taşınmak için eşya paketleme önerileri arasında, kırılacak eşyalar için aşağıdakilere dikkat etmelisiniz:

  • Orta boy çift oluklu koliler almalısınız.
  • Her tabağı ve bardağı ayrı ayrı gazetelere sarın.
  • Tapon yapmak için kolinin alt kısmına gazete kağıtlarını buruşturarak yerleştirin.
  • Öncelikle tabakları dik duracak şekilde koyun.
  • Tabakların üstüne bardakları yerleştirmeye başlayın. Kırılabilecek biblo gibi küçük eşyaları, bu şekilde konumlandırabilirsiniz.
  • Tencerelerinizin içine küçük fincan ve bardaklarınızı gazete kağıtlarıyla sarıp koyabilirsiniz.
  • Kırılabilecek eşyaları koyduğunuz kolilerin üst kısmına tampon yapmayı unutmayın. Gazete kağıdı veya balon naylonlarla üst kısmı kapatabilirsiniz.
  • Dolan kolileri, bant yardımıyla sıkı şekilde yapıştırın.

Artık kırılacak eşyalarınızın zarar görme riskini en aza indirmiş oldunuz. Üzerine hangi eşyaları buraya yerleştirdiğinizi yazabilirsiniz. Nakliye ekiplerine uyarı amacıyla “kırılabilir” olduğuna dair not düşebilirsiniz. Böyle durumda uzman kişiler, kolilerinizi daha dikkatli şekilde araca koyar.

Kıyafetlerin Paketlenmesi

Taşınırken size en az zorluk çıkartacak konu, kıyafetlerin paketlenme sürecidir. Hafif eşyalar olması ve kırılma tehlikesi yaratmaması açısından kolayca taşınabilir. Sadece yırtılma ve sökülme gibi riskleri vardır. Kötü bir durum yaşanmaması için de dikkatli şekilde paketlemeniz size daha büyük kolaylık sağlar. Aşağıdaki taşınmak için eşya paketleme önerileri ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz:

  • Kırışmasında bir sorun olmayan kıyafetlerinizi, büyük boy çöp poşetine yerleştirin.
  • Kaban ve montlarınız ağır olduğundan dolayı vakumlu poşetler işinize yarar.
  • Kırışması sorun olacak takım elbise, abiye gibi kıyafetler için askılara asarak koliye yerleştirebilirsiniz.

Kıyafetlerinizi verilen öneriler sayesinde daha kolay taşıyabilirsiniz. Ek olarak battaniye, yorgan gibi kalın eşyalar için vakumlu poşet kullanmanız taşınırken artı avantaj sağlar.

Elektronik Eşyalar ve Beyaz Eşyaların Paketlenmesi

Taşınırken en hassas konu, elektronik eşyalardır. En iyi paketleme işlemlerini ise nakliyeciler yapar. Sizin sadece laptop ve tablet gibi eşyalarınıza özen göstermeniz gerekir. Balon naylonlara sararak çantanıza bu aletleri yerleştirebilirsiniz. Geri kalan bulaşık ve çamaşır makinesi gibi ürünleri profesyonel bir nakliye firmasının paketlemesini sağlayabilirsiniz.

Bizim size vereceğimiz taşınmak için eşya paketleme önerileri arasında profesyonel bir firmayla anlaşmanız da bulunuyor. Payam Lojistik, uzman kadrosuyla bu konuda size yardımcı olur. Garantili taşımacılık anlayışıyla hareket eden firmamız, eşyalarınızı sigortalar. Firmadan kaynaklı bir sorun olması durumunda maddi zararı karşılar. Firmamızı arayarak taşınma işlemleriniz için profesyonel destek alabilirsiniz.