Taşınma Sırasında En Çok Lazım Olan Aletler

Taşınma Sırasında En Çok Lazım Olan Aletler - Payam Lojistik

Başka bir eve, ofise taşınırken taşınma sırasında en çok lazım olan aletler işinizi kolaylaştırır.

İşinizi kolaylaştıracak bu ürünleri, hazırladığımız içeriğimizde bulabilirsiniz. Taşınırken planlı ve hızlı hareket edebilmeniz için taşınma sırasında en çok lazım olan aletler işinizi kolaylaştırır. Aletler sayesinde taşınmak büyük bir yük olmaktan çıkar. Yazımızda taşınmadan birkaç hafta önce bunları alarak rahat hareket edebilirsiniz.

Tornavida Takımı ve Lokma Setleri

Hali hazırda evinizde kullandığınız dolap, masa ve yatak gibi eşyaların sökülmesi gerekebilir. Yeni evinize taşındığınızda da birleştirilmelidir. Taşınma sırasında en çok lazım olan aletler arasında tornavida takımı ve lokma setleri olmazsa olmazlar arasındadır. Bunlarla vidaları ve cıvataları kolayca söküp takabilirsiniz.

Söktüğünüz dolap ve masaları parça parça taşımak, daha kolay olur. Nakliye aracı içinde yer kaplamadığından dolayı eşyalarınızı sorunsuz şekilde yerleştirebilirsiniz. Eşyalarınızın zarar görme riskini bu sayede azaltmış olursunuz. İşlem sırasından çıkarttığınız vidaları ve cıvataları kilitlenebilir torbalara koyabilirsiniz. Kaybolmaması için bu seçenek oldukça idealdir.

Koli Ambalaj Kağıdı ve Poşetler

Kırılabilecek tabak, bardak ve cam gibi eşyalarınızı taşırken hassas davranmanız gerekir. Gazete ve ambalaj kağıdıyla veya balon naylonlarla sardığınız ürünleri, kolilere yerleştirebilirsiniz. Taşınma sırasında en çok lazım olan aletler arasında bulunan koliler çok çeşitlidir. Bunları aşağıdaki şekilde görebilirsiniz:

  • Karton kutular, nem alıcıdır ve her türlü eşyayı koyabilirsiniz.
  • Oluklu mukavva kutular, darbelere karşı dayanıklı ürünlerdir. Kırılma ihtimali olan eşyalarınız için mutlaka almalısınız.

Kırılabilir eşyalarınızı yerleştirirken tampon yapmayı unutmayın. Kolinin alt kısmına ambalaj kağıtlarını koyun. Üzerine sardığınız eşyaları yerleştirin. Tekrar üst kısmına bir tapon yaptığınız zaman eşyalarınızın kırılma riskini aza indirirsiniz. Üzerine nakliye ekiplerini uyarmak için “kırılabilir” yazmayı unutmayın!

Poşetler, kırışmayan kıyafetleriniz, havlular, bornozlar için gerekir. Bunları kolayca yerleştirebilirsiniz. Battaniye, yorgan gibi kalın ürünler için vakumlu poşetleri tercih edebilirsiniz. Emin olun, taşınırken poşetler en fazla işinize yarayacak ürünlerdir. Nakliye aracına önceden koyduğunuz eşyaların üstüne poşetleri yerleştirdiğiniz zaman kolay şekilde taşınmasını sağlarsınız.

Koli Bandı ve Koli Bantlama Makinesi

Evinizdeki eşyaları koliye yerleştirdikten sonra sağlam şekilde kapatmanız gerekir. En sağlıklı yöntem, koli bantlarını kullanmaktır. Güçlü yapıştırma özelliğinden dolayı alt ve üst kısmı bantladığınızda eşyaların zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Taşıma aşamasında sağlam kolilerin olması, size büyük bir kolaylık sağlar.

Kolilerinizi bantlarken size yardımcı olacak bir diğer ürün, koli bantlama makinesidir. Bu aşamada elle bantlama yapabilirsiniz. Ancak koli bantlama makinesi, işinizi kolaylaştırır. Hızınızı önemli ölçüde arttıracağından dolayı kısa sürede kolilerinizi bantlayabilirsiniz. Daha sağlam şekilde bantlama yapmak için bu makineleri almanızı öneririz. Uygun fiyatlarla temin edebilir ve taşınmaya birkaç gün kala kolilerinizi bantlayabilirsiniz.

Hareketli Kaldıraç İpi ve Aparatlar

Hareketli kaldıraç ipi ve aparatlar; televizyon, çamaşır makinesi gibi eşyalarınızı taşırken kolaylık sağlar. Ağır eşyalarda kullandığınızda iki kişinin taşımasına yardımcı olur. Bel ve omuz desteği olduğundan ağırlık merkezini dengeli şekilde paylaştırır. Taşınma esnasında ortaya çıkabilecek problemlerin riskini azaltır. Hem taşıyan kişilerin hem de eşyaların korunması için taşınma sırasında en çok lazım olan aletler arasında yer alıyor.

Maket Bıçağı ve Makas

Taşınma sırasında en çok lazım olan aletlerden biri, kuşkusuz maket bıçağı ve makaslardır. Bazen taşınırken kesme işlemi yapmanız gerekebilir. Koliler, poşetler ve bantlar, bunlardan birkaç tanesidir. Maket bıçağıyla kesilmesi daha zor olan ürünleri kesebilirsiniz. Makas, koliyi bantlarken kullanabileceğiniz aletlerdendir. Yeni evinize gittiğiniz zaman da kolilerinizi açmak için işinize yarar.

Köpük ve Naylon Malzemeler

Kırılabilecek eşyalarınızı sarmak için köpük ve naylon malzemeler, edinmelisiniz. Tampon görevi yaptığı için hassas eşyalarınızın ekstra güvenliğini sağlar. Bardaklarınızı, tabaklarınızı naylon malzemelere koyarak altta bulunan köpük tampona sırayla yerleştirebilirsiniz. Öncelikle tabaklarınızı koyup ardından üstlerine bardaklarınızı yerleştirdiğinizde kolinin alanını daha iyi şekilde kullanabilirsiniz.

Köpükler; çay makinesi, kettle, kahve makinesi için koruma sağlar. Maket bıçağınızla köpüğü keserek bu ürünlerin boyuna uygun bir alan yaratabilirsiniz. Kolinize yerleştirirken tampon yapmayı yine unutmamanızı öneririz. Bu tarz cihazlar, hassas ürünler olarak karşımıza çıkar. Sert bir darbe alması, bozulmasına neden olabilir. Tamponlarla aletlerin zarar görme riskini en aza indirebilirsiniz.

Keçeli Kalemler

Taşınma sırasında en çok lazım olan aletler listemizde sonuncu sırada keçeli kalemler bulunuyor. Yeni evinizde eşyaları nereye koyduğunuzu bulmak için bunlara ihtiyacınız vardır. Örneğin; kitaplarınızı koyduğunuz koliye “Kitaplar,” kıyafetlerinizi koyduğunuz poşete “Kıyafetler” yazabilirsiniz. Evinize gittiğiniz zaman demonte eşyaların tadilatını yaptıktan sonra neyi nereye koymanız gerektiğini böylece hemen ayarlayabilirsiniz.

Yazımızda taşınma sırasında en çok lazım olan aletler konusunu işleyerek size yardımcı olmaya çalıştık. Bunları aldığınız zaman zorlu taşınma sürecini en az stresle atlatabilirsiniz. İşlerinizi hızlı şekilde yapabileceğiniz için daha rahat olursunuz. Unutmayın, size kolaylık sağlayacak bu aletleri en azından bir hafta önceden edinmeniz gerekir. Bir adımı atlamamak açısından bu önem arz eder.